۱۳ غذای معجزه گر

نوشته شده توسط:مدیریت سایت | ۰ دیدگاه

 

۱۳ غذای معجزه گر

همه انسان‌ها می‌خواهند با رعایت رژیم غذایی خوب و صحیح از سلامت کامل برخوردار باشند، رژیم‌های غذایی گوناگونی نیز از سوی متخصصان تغذیه توصیه می‌شود که هر یک به نوبه خود ...

 ۱۳ غذای معجزه گر

همه انسان‌ها می‌خواهند با رعایت رژیم غذایی خوب و صحیح از سلامت کامل برخوردار باشند، رژیم‌های غذایی گوناگونی نیز از سوی متخصصان تغذیه توصیه می‌شود که هر یک به نوبه خود مفید هستند. اما آیا می‌توان با مصرف برخی مواد غذایی، تمام مواد مورد نیاز بدن را تامین کرد و از سلامت و انرژی کافی برخوردار بود؟

تحقیقات اخیر نشان داده است که اگر ۱۳ ماده غذایی زیر را در برنامه خود بگنجانید و مصرف کنید، شاهد نتایج فوق‌العاده‌ای در وضع سلامت خود خواهید بود.

۱-گردو یکی از بهترین مواد غذایی است. حتی چرب‌ترین انواع آن حاوی روغن امگا ‌٣ است که بسیار مفید می باشد مغز گردو دارای پروتئین،قند ،آب و ویتامین، املاح معدنی و همچنین مواد چربی مفید قلب است. مقدار فسفر موجود در گردو با ماهی و برنج و حتی تخم مرغ نیز برابری میکند. برگ و پوست گردو مقوی و تصفیه کننده خون است . برگها و پوست آن بخصوص بخاطر مادهءتلخ و تانن آن در مداوای بیماریهای جلدی و خنازیر مفید واقع می شوند .

خواص درمانی گردو شامل:

- دم کرده برگ ان جهت درمان ورم معده ،روده،لثه ،لوزه،ورم مفاصل،التیام زخم ،کاهش ترشحاتزنانه و بیماری سل

- جوشانده پوست سبز ان برای درمان کم خونی

- مغز گردوجهت درمان بیماریهای ریوی،افزایش میل جنسی،پیشگیری از سنگ کیسه صفرا،تقویت اشتها،مسکن دل پیچه،تقویت کننده حواس و مغز،پیشگیری از سرطان پستان

۲- زغال اخته نیز از جمله موادی است که شامل مواد مغذی از جمله ویتامین C، اسید فولیک، فیبر، اهن ،کلسیم، ویتامین B ،کاروتن ،تانن و صدها ماده مفید دیگر است که در یک میوه خوش رنگ کوچک جمع شده است.

محققان تغذیه عقیده دارند غذاهایی که رنگ دارند از موادی برخوردارند که مانع ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان می‌شوند و در ضمن به حالت تعادل روحی، حافظه و قدرت تفکر نیز کمک می‌کنند.

آنتوسیانین موجود در زغال اخته، رنگدانه ای از گروه فلاونوئیدها است که عامل رنگ قرمز در زغال اخته است. این مواد عامل پیشگیری از سرطان ها و عامل مقابله با رادیکال های آزاد به شمار می آید و از آن با نام آنتی اکسیدان یاد می کنند.که به همین خاطر این ماده غذائی در پیشگیری و درمان بیماریها قلبی ،دیابت ،سرطان،اب مروارید،ارتروز،ارتریت،تصلب شرائین موثر است همچنین زغال اخته دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی است و در درمان عفونت های ادراری نیز به شمار میرود

۳-سویا تنها گیاهی است که دارای ۹ امینو اسید ضروری بدن و یک منبع پرو تئین کامل می باشدهمچنین بدلیل بالا بودن میزان چربی اشباع نشده و کلسترول پایین و دارا بودن مقدار زیادی امگا-۳ خطر سکته مغزی و قلبی را شدیدا کاهش می دهد از دیگر خواص این ماده غذائی:تقویت سیستم طحال و لوزالمعده،تمیز کننده رگهای خونی ،تسریع کننده گردش خون،موثر در فعالیت روده بدلیل فیبر فراوان،تقویت کننده بینائی،حاوی میزان زیادی لیسیتین که منبع غذائی مغز است و....می باشد

۴-انواع لوبیا  یکی از مقوی ترین حبوبات (بقولات) روی زمین هستند. وچون مواد پروتینی وباصطلاح «گوشتی» آن خیلی زیاد است، عده‌ای از دانشمندان آن را (گوشت فقراء) هم نامیده‌اند. زیرا بخوبی می‌تواند جای خالی گوشت را در یک برنامهٔ غذایی پر کند و همان مواد لازم در گوشت را به بدن برساند. لوبیا برای بعضی از مردم که دارای معده ضعیف هستند غذای سنگینی به شمار می‌رود و ممکن است به دشواری هضم شود. اما اگر چند روزی آن را در آب خیس کنند و هنگامی که لوبیا می‌خواهد جوانه بزند آنرا به پزند، هم زودنر پخته می‌شود وهم سریعتر هضم وجذب می‌گردد. ضمناً این لوبیای تازه جوانه زده، دارای ویتامین‌های گوناگون هم خواهد بود که مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از انواع ویتامین «ب» ویتامین «ث» ویتامین «د». بنا براین فواید چنین لوبیایی خیلی بیش از لوبیای خیس نشده وجوانه نزده می‌باشد. لوبیا برای مبتلایان به رو ماتیسم فشارخون و بیماریهای کلیوی غذای مطلوبی به شمار می‌رود.این ماده غذائی حاوی فیبر فراوان است که به تنظیم کار روده کمک می کند

۵- جو یکی از غلات بسیار مقوی است فیبری که در جو مانع بالا رفتن قند و کلسترول خون می‌شود و به تنظیم کار روده نیز کمک می‌کند.همچنین جوانه این ماده در تقویت مو ،شادابی و طراوت پوست ،التیام سریعتر زخمها و ..موثر است

۶-ماست و دیگر محصولات لبنی با تقویت استخوان‌ها مانع شکستگی آن‌ها می‌شود. هم‌چنین در سلامت دندان‌هاوکمک به انقباض عضلات و تنظیم ضربان قلب نیز مؤثر است.همچنین احتمال ابتلا به بیماریهای روده را کاهش می‌دهد و در کاهش وزن نیز تاثیر دارد. مصرف روزانه حداقل ‌١٠٠٠ میلی گرم کلسیم نیز مانع افزایش وزن مریض می‌شود.

۷- چای سبز، مواد متشکله برگ چای عبارتند از مواد سلولزی ، مواد صمغی ، دکسترین ، پکتین ، مواد چربی ، مواد مومی ، نشاسته ، قند ، اسید گالیک ، اسید اگزالیک ، کورستین ، مواد پروتئینی ، الیاف ، مواد معدنی ، تانن ، کافئین یا تئین ، ترکیبات معطر و بالاخره دیاستاز می باشد

مصرف دم‌کردهٔ چای باعث تسریع حرکات تنفسی، سرعت در گردش خون، رفع خواب‌آلودگی، احساس تجدید نیرو، تقویت نیروی فکری، گوارش بهتر غذا و تعریق می‌شود از اینرو چای را هنگام خستگی، ضعف عصبی، میگرن، بیماری‌های قلبی و آسم می‌توان تجویز نمود.همچنین مصرف چای مانع از پوسیدگی دندانها شده و در پیگیری از سرطانهای دستگاه گوارش نیز مفید است

۸- گل کلم با جلوگیری از میزا ن استیل کولین استراز دستگاه عصبی در درمان الزایمر ،تقویت حافظه ،و دارا بودن حاوی ویتامین A از ماده غذائی مهم در حفظ سلامت بدن است

۹- پرتقال ،ز نظر شیمیایی پرتقال را منبع غنی ویتامین ث می‌دانند و جالب آنکه پوست آن در بسیاری موارد حتی مغذی تر از پرتقال است ،آب پرتقال به علت دارابودن پروتئین و کلسیم قابل جذب و نیز قند کافی، یک ماده مغذی و مقوی محسوب می شود که می توان به منظور تقویت عمومی بدن از آن استفاده نمود. همچنین وجود هورمون های نمو، کلسیم، فسفر، آهن، ویتامینA و ویتامین C در پرتقال، شرایط لازم را برای رشد ونمو استخوان ها و عاج سازی به منظور استحکام دندان ها فراهم می کند؛ برای تقویت و رشد اطفال و نیز تأمین موادلازم بدن، مصرف آن به زنان باردار و شیرده توصیه می شود.مصرف پرتقال به دلیل این که حاوی مواد معدنی کافی به ویژه پتاسیم استکه منجر به افزایش حجم ادرار در طول شبانه روز می شود و از این طریق سموم بدن دفع می گردد؛ در نتیجه انسان را با نشاط می سازد.

لازم به ذکر است آن عده از بیماران آسمی، رماتیسمی و پوستی که روزانه مقداری ترکیبات کورتون مصرف می کنند برای جلوگیری از خیز و عوارض دیگر، پیوسته باید مقداری پتاسیم مصرف کنند که البته طبیعی ترین راه، مصرف پرتقال است.

۱۰- گوجه فرنگی با دارا بودن لیکوپن از جمله مواد باز دارنده از بروز سرطان های پروستات ، دستگاه گوارش و دهانه ی رحم تلقی می شود . همچنین اثر حفاظتی آن در جلوگیری از حمله های قلبی نیز به اثبات رسیده است . در یک مطالعه ی تحقیقاتی مشاهده شد افرادی که در تغذیه ی روزانه ی خود از گوجه فرنگی و فرآورده های آن استفاده بهینه به عمل آورده بودند در مقایسه با گروه شاهد که میل و رغبتی به مصرف گوجه فرنگی نداشته و از مصرف آن خودداری نموده بودند ، ۵۰ درصد کمتر به بیماری های قلبی دچار گردیده اند

۱۱- کدو هم مانند بادمجان چون دارای کالری است بنابراین مهمترین غذا برای کسانی است که می خواهندوزن کم کنند تخم کدوی خام اثر دفع کرم روده دارد و چون سمی نیست اطفال نیز می توانند از ان استفاده کنند کدو اثر ملین ، مدر و رفع یبوست و رفع سوء هاضمه تب بررا دارد همچنین تخم ان خونساز بوده و ضد سرطان پروستات ،ریه می باشد

۱۲- ماهی ،ماهی ها دارای چربی امگا -۳ بوده که برای سلامت قلب مفید است علاوه بر این ماهی سرشار از پرو تئین های مفید ،ویتامین ؤفسفر ،کلسیم :سدیم و پتاسیم و....می باشد که در بهبود کار سیستم عصبی -عضلانی ،قلبی ،گوارشی و ...نقش مثبت دارد

۱۳- اسفناج گیاهی است سرشار از کلروفیل و پروتئین و کارش نه تنها ک،مک به عمل هاضمه و تحریک ترشحات معدی، کبدی، لوزالمعدی و غدد داخلی است بلکه مواد معدنی قابل توجهی نیز در بر دارد.این گیاه دارای مقداری آهن، منیزیوم، فسفر، ید و مقداری مواد معدنی است که جهت تعادل اعمال حیاتی بدن بسیار لازم می باشند.

برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B۳ ، C و آهن و پتاسیم می باشد .اسفناج در درمان کم خونی ،روماتیسم و نقرس،اسم ،دیابت ،چربی خون،پیشگیری از سرطانهای سیستم گوارشی،سوئ هاضمه موثر است


منبع:ایسودا   http://www.isouda.ir

    هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است.

ارسال نظر برای این مطلب غیر فعال شده است!