سوال و جواب حرفه و فن پایه سوم راهنمایی

نوشته شده توسط:مدیریت سایت | ۰ دیدگاه

سوال و جواب حرفه و فن پایه سوم راهنمایی

 

  سؤالات واحد 1 – فناوری و سیستم :
1 – چه سؤالاتی در ذهن انسان باعث شد وسیله ای مانند تلسکوپ و بالن را بسازد؟
 
انسان برای تسخیر کرات آسمانی ، جست وجو ، تحقیق و کاوش در مورد آن ها و بدست آوردن اطلاعات در رابطه با ستارگان با قدرت تفکر خویش شروع به ساخت وسایلی مانند تلسکوپ و بالن نمود. 
 
 

  2 – چگونه می توان از مغز خود با ظرفیت بیشتر استفاده کرد؟
 
انسان می تواند با استفاده از قدرت تفکر خلاق خویش بسیاری از مسائل و مشکلات خود را حل کند و اختراعات و اکتشافات زیادی انجام دهد و در زندگی خود به کار گیرد. تفکر خلاق از زمان خلقت انسان همواره با وی بوده است. 
 
 

  3 – چرا باید برای استفاده از مواد به اصول بهداشتی توجه کرد؟
 
چون بعضی از موادی که در فناوری استفاده می شوند برای سلامت انسان خطرناک است. 
 
 

  4 – استاندارد چیست؟
 
اصول و ضوابطی است که تولید کنندگان محصولات فناوری در هنگام تولید باید آن ها را رعایت کنند. 
 
 

  5 – چرا در هر کارخانه تولید مواد غذایی یک آزمایشگاه کنترل کیفیت وجود دارد؟
 
برای ارزیابی و کنترل مداوم تولید هر کارخانه و نظارت بر کیفیت ، بهداشت و ... نیاز به آزمایشگاه ضروری است. 
 
 

  6 – سیستم های پیچیده را تعریف کنید؟
 
سیستم های پیچیده از چند سیستم فرعی تشکیل شده است که هر سیستم فرعی بخشی از وظیفه سیستم اصلی را انجام می دهد. 
 
 

  7 – ترمز چگونه باعث بازداشتن دوچرخه از حرکت می شود؟
 
با کشیدن دسته ترمز که روی فرمان قرار دارد، به وسیله سیم از طریق لقمه ها به دیواره یطوقه فشار وارد می کند و مانع حرکت دوچرخه می شود. 
 
 

  8 – اگر در وسایل نقلیه سیستم هدایت و کنترل وجود نداشته باشد چه اتفاقاتی می افتد؟
 
نمی توان وسیله را به جهت دلخواه هدایت و یا درموقع لزوم از حرکت بازداشت. 
 
  سؤالات واحد 2 – کار با برق
1 – چه تفاوت هایی میان پنکه و اتوی برقی وجود دارد؟
 
پنکه انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند (به وسیله الکتروموتور). ولی اتوی برقی،‌انرژی الکتریکی را به انرژی حرارتی تبدیل می کند. (به وسیله المنت یا سیم های مقاومتی) 
 
 

  2 – یک کلید تبدیل دارای چند پیچ است؟
 
کلید تبدیل دارای یک پیچ اتصال مشترک و دو پیچ غیرمشترک است. 
 
 

  3 – دو قسمت عمده یک موتور الکتریکی را نام ببرید.
 
الف - قسمت گردان (رتور)
ب – قسمت ساکن شامل قطب ها و بدنه (استاتور) 
 
 

  4 – رتور به چه قسمتی از موتور گفته می شود و از چه موادی ساخته شده است؟
 
به قسمتی از موتور گفته می شود که درون موتور دوران می کند در رتور ورقه های آهنی بر روی میله ای از فولاد سخت سوار شده است. 
 
 

  5 – متر، لیترو گرم واحدهای اندازه گیری چه کمیت هایی هستند؟
 
متر واحد اندازه گیری کمیت طول و لیتر واحد اندازه گیری کمیت حجم و گرم واحد اندازه گیری کمیت وزن است. 
 
 

  6- علامت مقاومت الکتریکی و نام واحد کمیت مقاوت چه بوده و مقاومت با چه دستگاهی اندازه گیری می شود؟
 
علامت مقاومت الکتریکی (R) و نام واحد کمیت آن اهم ( ) و دستگاه اندازه گیری آن اهم سنج است. 
 
 

  7 – ترانزیستور دارای چند پایه است و قبل از اختراع آن از چه وسیله ای به جای آن استفاده می شد؟
 
ترانزیستور دارای سه پایه است و قبل از اختراع آن از لامپ های بزرگ ، گران قیمت و پرمصرف به جای آن استفاده می شد. 
 
  سؤالات واحد 3 – بهداشت
1 – چه عواملی موجب بیماری می شوند؟
 
موجودات بسیار ریزی به نام میکروب که از راه های مختلف وارد بدن انسان می شوند و او را بیمار می کنند. 
 
 

  2 – چگونه می توانید در مقابل بیماری ها از خود دفاع کنید؟
 
بدن انسان دارای سیستم دفاعی است که در مقابل میکروب ها مقاومت می کند. اما گاهی مقاومت بدن کافی نیست و میکروب ها بر انسان غلبه کرده و او را بیمار می کنند. 
 
 

  3 – در کشور ما برنامه واکسیناسیون از چه سنی شروع می شود و شامل چه واکسن هایی است؟
 
از بدو تولد 1. سل (ب،ث، ژ) 2. فلج اطفال ، 3. هپاتیت ب ، 4. سه گانه (دیفتری – کزاز – سیاه سرفه) 5. سرخک 
 
 

  4 – واکسن چیست؟
 
میکروب زنده ضعیف شده یا کشته شده یا سم ضعیف شده میکروب است که طبق برنامه های خاصی به صورت خوراکی، تزریقی یا راه های دیگر آن را به بدن انسان وارد می کنند. که این عمل را ایمن سازی یا واکسیناسیون گویند که در اثر این عمل انسان بیمار نمی شود، بلکه نیروی دفاعی بدن او علیه آن میکروب تقویت می گردد. 
 
 

  5 – معنای رشد و تکامل چیست؟
 
رشد به معنای تغییر یافتن اندازه اعضای مختلف بدن است و توانایی یادگیری در طول زندگی و به دست آوردن مهارت های مختلف را تکامل گویند. 
 
 

  6 – معلولیت ها و بیماری های شدید جسمی و روانی کودک در بدو تولد به چه عواملی بستگی دارد؟
 
ممکن است ارثی و یا به وضعیت مادر در دوران بارداری و زایمان مربوط باشد. 
 
 

  7 – مراقبت های بعد از تولد کودک را نام ببرید.
 
1) تغذیه کودک 2) بهداشت فردی 3) مراقبت های بهداشت درمانی 4) بهداشت روانی 5) آموزش و بازی 6) حوادث و ایمنی
8 – درجه حرارت طبیعی بدن چقدر است؟
اغلب درجه حرارت بدن بین 3/36 تا 2/37 سانتی گراد است و افزایش آن را تب می گویند. 
 
 

  9 – چه نوع بیماری ها یی را واگیر می گویند؟
 
به بیماری ها یی که میکروب آن ها از بدن افراد بیمار به افراد سالم منتقل می شود و تعداد زیادی را بیمار می کند، واگیر گویند.
10 – تنفس شخص سالم و تنفس شخص بیمار چه تفاوتی با هم دارند؟
تنفس شخص سالم طبیعی ، آرام و منظم است و تنفس شخص بیمار نامنظم، عمیق و کند یا تند است.
 
  سؤالات واحد 4 – کار با چوب :
1 – کاغذ چگونه از چوب ساخته می شود؟
 
ابتدا تنه درخت را به وسیله دستگاه به قطعات کوچکی به نام چیپس تبدیل می کنند، سپس چوب های ورقه شده را به وسیله مواد شیمیایی و روش های مختلف تجزیه می کنند و از آن ها الیاف های سلولزی بدست می آورند و در انتها از درهم رفتن الیاف سلولزی ورقه ی کاغذ ساخته می شود. 
 
 

  2 – جنس روکش های مصنوعی از چیست؟
 
برخلاف روکش های طبیعی که از چوب ساخته می شوند. این نوع روکش ها ورقه های نازک کاغذی هستند که آن ها را بر روی انواع فرآورده های چوبی مانند تخته چوب پرس می کنند. 
 
 

  3 – عوامل تخریب کننده چوب را نام ببرید؟
 
قارچ ها، حشرات ، باکتری ها، مواد شیمیایی ، مکانیکی ، آتش سوزی ، موجودات چوب خوار دریایی 
 
 

  4 – از پرگار چه استفاده ای می شود؟
 
برای ترسیم قوس ها و دوایر با شعاع های مختلف استفاده می شود. 
 
 

  5 – چرا در ساخت میز آشپزخانه از روکش های مصنوعی استفاده می شود؟
 
چون در مقابل رطوبت محیط آشپزخانه، شست و شو و حرارت مقاوم است. 
 
 

  6 – چهار مورد از کاربردهای چوب به عنوان مصالح ساختمانی در منازل را نام ببرید؟
 
از چوب برای 1) کابینت آشپزخانه 2) درها و چارچوب ها 3) کف چوبی اطاق ها 4) پوشش سقف ، دیوار و غیره 
 
 

  7 – شخصات چوب هایی که حشرات به آن حمله کرده اند چیست؟
 
این گونه چوب ها با تونل ها و دالان هایی که حشرات در داخل و روی آن ها ایجاد کرده اند مشخص هستند. 
 
 

  8 – چوب های پوسیده سنگین هستند یا چوب های سالم ؟ چرا؟
 
چون قارچ هایی که باعث پوسیده شدن چوب ها می شوند. از مواد تشکیل دهنده چوب یا مواد غذایی موجود در چوب استفاده و تغذیه می کنند و درنتیجه از وزن چوب کاسته می شود، به همین علت چوب پوسیده از چوب سالم سبک تر است
 
سؤالات واحد 5 – آشنایی با خودرو
1 – بخش های اصلی یک خودروی سواری را نام ببرید؟
 
موتور ، دستگاه انتقال قدرت ، فنربندی و تعلیق ، برق، هدایت و فرمان ، چرخ و ترمز، بدنه و شاسی بخش های اصلی خودرو است. 
 
 

  2 – عامل حرکت خودروها چیست؟
 
خودرو مجموعه ایی از قطعات مختلف است که در ارتباط با یک دیگر بطور هماهنگی کار می کنند. نتیجه این کار، تولید قدرت در موتور است که سبب حرکت اتومبیل می شود. 
 
 

  3 – کار موتور در یک خودرو چیست؟
 
کار موتور تبدیل انرژی شیمیایی و حرارتی بنزین به انرژی حرارتی و سپس انرژی مکانیکی است که با عث حرکت خودرو می شود. 
 
 

  4 – نام دیگر جعبه دنده چیست و چه کاری انجام می دهد؟
 
گیریبکس، ‌مجموعه ای است که درآن تعدادی دنده برای ایجاد سرعت یا قدرت های مختلف تعبیه شده است. 
 
 

  5 – وظیفه باطریدر خودرو چیست؟
 
تأمین برق خودرو و روشنایی چراغ ها است. برای روشن کردن موتور از باطری استفاده می شود. 
 
 

  6- هدایت و فرمان اتومبیل چگونه صورت می گیرد؟
 
هدایت چرخ های جلو از طریق فرمان و جعبه دنده فرمان انجام می شود. فرمان اتومبیل ها ممکن است مکانیکی یا هیدورلیکی ساخته شده باشند. 
 
 

  7 – برای بازدید کنترل روغن ترمز چه کاری باید انجام داد؟
 
مخزن روغن ترمز توسط کارخانه سازنده علامت گذاری شده است. با بازکردن در مخزن می توان ارتفاع روغن ترمز را کنترل کرد. اگر ارتفاع روغن از خط مورد نظر پایین تر باشد، می توان مقداری روغن ترمز به آن اضافه کرد. 
 
 

  8 – چرا رادیاتور را نباید از مخلوط آب و ضدیخ بطور کامل پر کرد؟
 
برای این که آب بتواند به راحتی بین مجاری اطراف موتور و رادیاتور گردش نماید. 
 
 

  تعمیر و نگه داری شیرآلات در منزل :
1 – چرا نسبت به تعویض شیرآب، باید حساسیت نشان داد؟
 
برای جلوگیری از چکه کردن و هدررفتن آب که نعمتی گران بها و مایه حیات است. 
 
 

  2 – قسمت های داخلی شیر دنباله کوتاه را نام ببرید؟
 
اجزای شیر دنباله کوتاه عبارتند از:
1) بدنه 2) مغزی .
مغزی از این قسمت ها تشکیل شده است. الف) حلزونی / ب) مهره و درپوش/ ج) مهره نگهدارنده/ د) دستگیره 
 
 

  3 – چرا جنس شیرهای آب را از آلیاژ برنز انتخاب می کنند؟
 
چون آلیاژ برنز در مقابل زنگ زدگی ، فرسودگی و خوردگی از سایر فلزات دوام بیشتری دارد. 
 
 

  4 – مغزی شیر مخلوط از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟
 
الف – پیچ یا میله
ب – مهره اصلی یا بدنه ی مغزی که پیچ یا میله درون آن حرکت می کند.
ج- اشپیل یا خار که ثابت کننده میله درون مغزی است.
د – واشر تخت لاستیکی
ه – مهره محکم کننده واشر تخت 
 
 

  5 – وظیفه واشر تخت فیبری یا پلاستیکی فنری چیست و چگونه تعویض می شود؟
 
این واشر وظیفه آب بندی محل اتصال مغزی به بدنه شیر را به عهده دارد. پس همه مراحل تعویض آن مشابه واشرهای قبل است و سرمغزی همانند واشر تخت عوض می شود.
 
سؤالات واحد 6 – ساختمان سازی و راه
1- در یک شهر مسؤولیت ساخت و ساز به عهده ی چه کسانی است؟
 
؟ نظارت مستقیم توسط شهرداری ها اعمال می شود. شهرداری ها نظارت بر کیفیت ساختمان سازی و کنترل ضوابط و معیارهای فنی را نیز برعهده دارند. 
 
 

  2 – آیا می دانید که وظیفه کلاف ( شناژ) در ساختمان چیست؟
 
کلاف ها همانند استخوان بندی بدن انسان هستند که نیروهای ناشی از زلزله بر پیکره ساختمان را به زمین منتقل می کنند و از فروریختن دیوارها جلوگیری می کنند. 
 
 

  3 – در مورد ماکت سازی توضیح دهید؟
 
ماکت یکی از ابزارهای کار مهندسان است و نمونه کوچکی از چیزی است که می خواهند بسازند و آن را برای توضیح و توجیه در معرض دید قرار می دهند. 
 
 

  4 – در راه سازی «خاک برداری» و «خاک ریز» چگونه تعریف شده است؟
 
در راه سازی اگر تپه ای را بردارند در اصطلاح به آن «خاک برداری» و اگر جایی گود باشد و خاک داخل آن بریزند، خاک ریزی گفته می شود. 
 
 

  5 – انواع پل هایی که روی رودخانه ها ساخته می شوند را نام ببرید؟
 
1. پل هایی که حالت خرپایی دارند. 2 . پل هایی که شکل قوسی دارند. 
 
 

  6 – برای جلوگیری از پیچ یا شیب تند راه ها باید چه کارهایی انجام داد؟
 
اگر مانع یا تپه ای در مسیر یک جاده یا راه آهن وجود داشته باشد که موجب تندی زیاد آن شود، باید مسیر راه را عوض کرد یا مانع را برداشت. 
 
  سؤالات واحد 7 – خوراک و پوشاک
 
 

  خوراک
1- آیا افراددر سنین مختلف با فعالیت های متفاوت به غذای یکسانی نیاز دارند؟
 
خیر. برای نمونه در سنین کودکی و نوجوانی که سرعت رشد و تکامل بیشتر است بدن احتیاج به مواد غذایی بیشتری دارد ولی در سنین پیری با کم شدن فعالیت احتیاج به بعضی مواد غذایی کمتری می شود. 
 
 

  2- اگر غذای انسان متناسب با نیاز او نباشد، چه مسائلی ایجاد می شود؟
 
1. کمبود مواد غذایی در کودکان و نوجوانان سبب اختلال در رشد جسمی و ذهنی آن ها می شود.
2. استفاده بیش از حد مواد غذایی سبب چاقی که خود عامل بسیاری از بیماری ها ست. 
 
 

  3- آیا مواد غذایی مورد استفاده مردم در نقاط گرمسیر و سردسیر یکسان است؟ چرا؟
 
یکسان نیست زیرا مردمی که در نقاط سردسیر زندگی می کنند احتیاج به مواد غذایی پرکالری و انرژی زا دارند. 
 
 

  4- آیا دسترسی مردم به مواد غذایی و نحوه استفاده از آن ها در مناطق مختلف یکسان است؟چرا؟
 
؟ متفاوت است و به عواملی مانند آداب و رسوم، آب و هوا، وضعیت اقتصادی، تولیدات منطقه ای و عادات غذایی هر محل بستگی دارد. 
 
 

  5- اصطلاح کالری را تعریف کنید؟
 
یک کالری مقدار گرمایی است که می تواند دمای یک گرم آب مقطر را یک درجه سانتی گراد بالا ببرد. 
 
 

  6- نوجوانان به چه نوع مواد غذایی نیاز دارند؟ چرا؟
 
نوجوانان به دلیل افزایش سوخت و ساز بدن، سرعت رشد و تکامل، به ویژه رشد عضلانی و استخوانی به انرژی بیشتری نیاز دارند و باید از انواع مواد غذایی بخصوص شیر و لبنیات استفاده کنند. 
 
 

  7 – مادران در دوران شیردهی به چه نوع غذاهایی نیاز دارند؟
 
نیازهای غذایی مادران در دوران شیردهی از دوران بارداری نیز بیشتر است. در این دوران، آن ها علاوه بر سایر مواد غذایی باید از شیر و لبنیات بیشتری استفاده کنند. 
 
 

  8 – عمل لکه گیری را تعریف کنید؟
 
به روش هایی که برای پاک کردن لکه ها از روی پارچه به کار می رود، لکه گیری گویند. 
 
 

  پوشاک :
1 – طرز پاک کردن لکه ی جوهر را بنویسید:
 
اگر پارچه سفید را که لکه جوهر دارد، در آب ژاول قراردهید لکه از بین می رود. در پارچه های رنگی،‌محل لکه را با محلول جوهر لیمو خیس کنید و آن را در آفتاب بگذارید اگر لکه پاک نشد این عمل را تکرار کنید تا اثری از لکه باقی نماند. 
 
 

  2 – برای پاک کردن لکه قهوه یا چای چه کاری را باید انجام داد؟
 
این گونه لکه ها را هر چه زودتر بشویید تا آسان تر پاک شوند. باید آب جوش را از فاصله زیاد روی محل لکه بریزید و از طرف دیگر لکه هم تکرار کنید. اگر اثری از لکه باقی ماند روی آن را محلول گلیسرین گرم بمالید و بگذارید نیم ساعت بماند سپس آن را با آب خوب شست و شو دهید و بعد با آب گرم و صابون بشویید. 
 
 

  3 – علایم بین المللی پوشاک و نگه داری از آن ها را بنویسید.
 
- تشت : ‌درجه حرارت هنگام شست و شو
- مثلث : مجاز به استفاده از مواد سفید کننده
- اتو :‌اتوکشی مانعی ندارد
- دایره : می توان از خشک شویی استفاده کرد 
 
 

  4 – روش اتوکشی لباس های نخی و کتانی را بنویسید:
 
ابتدا آن ها را به مدت 20 تا 30 دقیقه در محلول آب گرم و صابون یا مواد پاک کننده دیگر خیس کنید و بعد لباس ها را شست و شو دهید. برای این که لباس ها بیش از اندازه چروک نشوند، از زیاد فشار دادن آن ها خودداری کرده و کمی آب دار آویزان کنید. 
 
 

  5 - لباس ها ی پشمی را چگونه باید اتو کرد؟
 
1. پارچه نخی تمیزی را نمناک کنید و روی آن ها قرار دهید تا اتو به طور مستقیم به لباس تماس نداشته باشد.
2. اتو را روی پارچه نکشید بلکه آن را روی پارچه قراردهید (به صورت پرس و بردارید) 
 
 

  6 – استفاده بیش از اندازه از مواد سفید کننده، چه زیان هایی به محیط زیست وارد می کند؟
 
باعث آلودگی خاک و آب های زیرزمینی و در نتیجه محیط زیست می شود. 
 
  سؤالات واحد 7 – خوراک و پوشاک
 
 

  خوراک
1- آیا افراددر سنین مختلف با فعالیت های متفاوت به غذای یکسانی نیاز دارند؟
 
خیر. برای نمونه در سنین کودکی و نوجوانی که سرعت رشد و تکامل بیشتر است بدن احتیاج به مواد غذایی بیشتری دارد ولی در سنین پیری با کم شدن فعالیت احتیاج به بعضی مواد غذایی کمتری می شود. 
 
 

  2- اگر غذای انسان متناسب با نیاز او نباشد، چه مسائلی ایجاد می شود؟
 
1. کمبود مواد غذایی در کودکان و نوجوانان سبب اختلال در رشد جسمی و ذهنی آن ها می شود.
2. استفاده بیش از حد مواد غذایی سبب چاقی که خود عامل بسیاری از بیماری ها ست. 
 
 

  3- آیا مواد غذایی مورد استفاده مردم در نقاط گرمسیر و سردسیر یکسان است؟ چرا؟
 
یکسان نیست زیرا مردمی که در نقاط سردسیر زندگی می کنند احتیاج به مواد غذایی پرکالری و انرژی زا دارند. 
 
 

  4- آیا دسترسی مردم به مواد غذایی و نحوه استفاده از آن ها در مناطق مختلف یکسان است؟چرا؟
 
؟ متفاوت است و به عواملی مانند آداب و رسوم، آب و هوا، وضعیت اقتصادی، تولیدات منطقه ای و عادات غذایی هر محل بستگی دارد. 
 
 

  5- اصطلاح کالری را تعریف کنید؟
 
یک کالری مقدار گرمایی است که می تواند دمای یک گرم آب مقطر را یک درجه سانتی گراد بالا ببرد. 
 
 

  6- نوجوانان به چه نوع مواد غذایی نیاز دارند؟ چرا؟
 
نوجوانان به دلیل افزایش سوخت و ساز بدن، سرعت رشد و تکامل، به ویژه رشد عضلانی و استخوانی به انرژی بیشتری نیاز دارند و باید از انواع مواد غذایی بخصوص شیر و لبنیات استفاده کنند. 
 
 

  7 – مادران در دوران شیردهی به چه نوع غذاهایی نیاز دارند؟
 
نیازهای غذایی مادران در دوران شیردهی از دوران بارداری نیز بیشتر است. در این دوران، آن ها علاوه بر سایر مواد غذایی باید از شیر و لبنیات بیشتری استفاده کنند. 
 
 

  8 – عمل لکه گیری را تعریف کنید؟
 
به روش هایی که برای پاک کردن لکه ها از روی پارچه به کار می رود، لکه گیری گویند. 
 
 

  پوشاک :
1 – طرز پاک کردن لکه ی جوهر را بنویسید:
 
اگر پارچه سفید را که لکه جوهر دارد، در آب ژاول قراردهید لکه از بین می رود. در پارچه های رنگی،‌محل لکه را با محلول جوهر لیمو خیس کنید و آن را در آفتاب بگذارید اگر لکه پاک نشد این عمل را تکرار کنید تا اثری از لکه باقی نماند. 
 
 

  2 – برای پاک کردن لکه قهوه یا چای چه کاری را باید انجام داد؟
 
این گونه لکه ها را هر چه زودتر بشویید تا آسان تر پاک شوند. باید آب جوش را از فاصله زیاد روی محل لکه بریزید و از طرف دیگر لکه هم تکرار کنید. اگر اثری از لکه باقی ماند روی آن را محلول گلیسرین گرم بمالید و بگذارید نیم ساعت بماند سپس آن را با آب خوب شست و شو دهید و بعد با آب گرم و صابون بشویید. 
 
 

  3 – علایم بین المللی پوشاک و نگه داری از آن ها را بنویسید.
 
- تشت : ‌درجه حرارت هنگام شست و شو
- مثلث : مجاز به استفاده از مواد سفید کننده
- اتو :‌اتوکشی مانعی ندارد
- دایره : می توان از خشک شویی استفاده کرد 
 
 

  4 – روش اتوکشی لباس های نخی و کتانی را بنویسید:
 
ابتدا آن ها را به مدت 20 تا 30 دقیقه در محلول آب گرم و صابون یا مواد پاک کننده دیگر خیس کنید و بعد لباس ها را شست و شو دهید. برای این که لباس ها بیش از اندازه چروک نشوند، از زیاد فشار دادن آن ها خودداری کرده و کمی آب دار آویزان کنید. 
 
 

  5 - لباس ها ی پشمی را چگونه باید اتو کرد؟
 
1. پارچه نخی تمیزی را نمناک کنید و روی آن ها قرار دهید تا اتو به طور مستقیم به لباس تماس نداشته باشد.
2. اتو را روی پارچه نکشید بلکه آن را روی پارچه قراردهید (به صورت پرس و بردارید) 
 
 

  6 – استفاده بیش از اندازه از مواد سفید کننده، چه زیان هایی به محیط زیست وارد می کند؟
 
باعث آلودگی خاک و آب های زیرزمینی و در نتیجه محیط زیست می شود. 
 
  سؤالات واحد 8 – کشاورزی
1 – باغبانی
1 – هدف از کشت و پرورش درختان چیست؟
 
هدف از پرورش درختان تنها استفاده از میوه آن ها نیست. برای نمونه سپیدار برای تولید چوب،‌درخت گردو برای میوه و چوب، درخت سیب برای میوه، نارون و اقاقیا برای زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد. 
 
 

  2 – به کدام دسته از گیاهان درخت گفته می شود؟
 
اگر محل انتشار در ریشه و تاج توسط یک ساقه (تنه) چوبی به هم وصل شده باشد، به آن گیاه درخت گفته می شود. 
 
 

  3 – تفاوت درخت با سایر گیاهان چیست؟
 
تفاوت اساسی و عمده بین درخت و سایر نباتات، این است که سبزی ها و گیاهان زراعی یک ساله یا دو ساله هستند و عمر کوتاهی دارند. در صورتی که عمر درختان گاهی به چند صد سال نیز می رسد. 
 
 

  4 – به چه نوع از گیاهان درختچه گفته می شوند؟
 
اگر محل انتشار، ریشه ها و تاج توسط چند ساقه به هم وصل شده باشد آن را درختچه گویند. 
 
 

  5– به چه مناطقی جنگل مصنوعی یا پارک جنگلی می گویند؟
 
مجموعه ای از درختان که توسط انسان ها به طور هدف دار و ارادی برای ایجاد فضای سبز در حاشیه شهرها و دامنه ها کاشت می شوند، جنگل مصنوعی یا پارک جنگلی نامیده می شوند. 
 
 

  6-فاصله درختان برچه اساسی مشخص می شود و تابع چه عواملی است؟
 
اغلب فاصله درختان در باغ ها به کوچکی و بزرگی تاج آن ها و وضعیت ریشه ها در دل خاک بستگی دارد. 
 
 

  7- مراقبت های پس از کاشت درختان را چه می نامند و شامل چه کارهایی است؟
 
کارهایی را که پس از برداشت برای مراقبت و نگه داری درختان انجام می شود عملیات داشت می گویند. عملیات داشت شامل: آبیاری ، مبارزه با بیماری ها و کنترل آفات ، هرس کردن ، کود دادن ، مبارزه با علف های هرز و ترمیم جوی های آبیاری و نرم کردن خاک پای درختان. 
 
 

  8- روش های آبیاری درختان را نام ببرید؟
 
1 - آبیاری به طریق کرتی (غرقابی) / 2 – آبیاری تشتکی/ 3 – آبیاری تحت فشار 
 
 

  9- هرس چیست و به چه منظوری انجام می گیرد؟
 
هرس عبارت از حذف شاخه ها و حتی میوه های اضافی به منظور به دست آوردن محصول مرغوب به اندازه مطلوب است. 
 
 

  10 – زمان هرس کردن درختان از چه هنگام در سال است؟
 
زمان هرس درختان قبل از بیدار شدن آن ها از خواب زمستان است. به هنگام هرس، دمای هوای منطقه نباید از حدود پنج درجه سانتی گراد کمتر باشد. 
 
 

  2- دامپروری :
1- کدام حشرات در زندگی انسان مفیدترهستند؟
 
زنبور عسل و کرم ابریشم ،‌مهم ترین تولیدات آن ها عسل و ابریشم است . عسل از غذاهای با ارزش انسان و مورد استفاده ابریشم در صنعت نساجی و پارچه بافی است. 
 
 

  2- آبزیان به چه حیواناتی گفته می شود؟
 
آبزیان به موجوداتی گفته می شوند که در آب های شیرین و شور زندگی می کنند و به دو دسته تقسیم می شوند : 1. گیاهان آبزی 2. جانوران آبزی 
 
 

  3 – زنبور عسل چه فوایدی در تولیدات زراعی و باغی دارد؟
 
ازدیگر فواید مهم زنبور عسل، افزایش کمی و کیفی محصولات زراعی و باغی از طریق گرده افشانی است. 
 
  ادامه سوالات واحد8
 
 

  4- چه زمانی تخم ریزی توسط ملکه افزایش می یابد و جمعیت کند و زیاد می شود؟
 
با فراوان شدن گرده گل و شهد در طبیعت، تخم ریزی توسط ملکه افزایش می یابد و جمعیت کند و زیاد می شود. در این گونه مواقع کندو به علت کمبود جا و غرایز طبیعی اقدام به بچه دادن (بچه کندو) می کند. 
 
 

  5 - غذای زنبور عسل چیست؟
 
این غذا از دو طریق تأمین می شود: 1 – تغذیه طبیعی زنبور عسل از گرده گل و نوش (شهد) استفاده می کند. 2 – تغذیه مصنوعی، از شربت (شکر و آب) استفاده می شود. 
 
 

  6 – کندو به چند صورت تکثیر می شود؟
 
به دو صورت :1 – افزایش طبیعی (تکثیر طبیعی) 2 – تکثیر مصنوعی 
 
 

  7 – برای جلوگیری از بروز بیماری در زنبورداری چه اقداماتی باید صورت گیرد؟
 
1. نظافت کندو و محل آن
2. ضدعفونی کردن ابزار زنبورداری بعد از هر بازدید
3. نگه داری کندو در محل خشک ،‌به ویژه در زمستان
4. از بین بردن آب های راکد و گندآب های اطراف کندو
5. دور کردن کندوی مریض از زنبورستان و سوزاندن لاشه زنبوران مرده 
 
 

  8 – پرورش کرم های ابریشم کوچک چگونه است؟
 
در فصل بهار تخم ها تبدیل به کرم های کوچکی می گردند. برای تغذیه کرم ابریشم از برگ توت کافی و مرغوب استفاده می شود. برگ های توت را باید با کارد مخصوص و تمیز یا ماشین برگ بر قطعه، قطعه کرد و در اختیار آن ها قرار داد و ازدادن برگ های ضخیم و زرد به کرم ها باید خودداری کرد. 
 
 

  3 – پرورش آبزیان :
1 – انسان در زندگی خود از ماهی ها به چه صورت هایی استفاده می کنند؟
 
1. برای تغذیه انسان و همچنین تغذیه دام، طیور و صنایع صابون سازی و داروسازی
2. به عنوان آبزی زینتی در آکواریوم ها 
 
 

  2 – گوشت آبزیان از چه نظر غنی است؟
 
گوشت آبزیان از نظر موادی مانند کلیسم، فسفر ، ید و ویتامین های محلول در چربی (A-D-E-K) غنی است. 
 
 

  3 – آیا دمای آب در ادامه زندگی و رشد ماهیان مؤثر است؟
 
انواع ماهی ها را از نظر دمای آب بنویسید؟ یکی از عوامل مهم برای ادامه زندگی و رشد ماهیان، دمای آب (محیط زندگی) آن هاست. ماهیان پرورشی از نظر دمای آب به دو دسته ماهیان گرم آبی و ماهیان سردابی تقسیم می شوند. 
 
 

  4 – برای آماده کردن استخر پرورش ماهی چه کارهایی را باید انجام داد؟
 
1. خشک کردن استخر پس از تخلیه 2. سوزاندن گیاهان 3. ضدعفونی کردن استخر (آهک پاشی) 4. تعمیر دیوارهای استخر 5. شخم زدن و کوددادن برای بالابردن رشد گیاهان استخر 
 
 

  5- دلایل دشوار بودن درمان ماهیان را بنویسید.
 
1. جابه جا کردن ماهی برای درمان موجب ناراحتی آن ها می شود.
2. ماهی در اثر بیماری اشتهای خود را از دست می دهد و دادن دارو به آن مشکل است.
3. تزریق دارو مقرون به صرفه نیست. 
 
 

  6 – نحوه تکثیر در ماهیان به چند صورت است؟
 
1. به صورت طبیعی :‌در آب های طبیعی (دریاها ،‌رودخانه ها و...)
2. به صورت مصنوعی . در کارگاه های تکثیر و تحت شرایط خاص انجام می گیرد. 
 
 

  7 – تولید مثل ماهیان با پستانداران چه تفاوتی دارد؟
 
ماهیان بیشتر تخم گذارند ولی پستانداران بچه زا هستند. 
 
 

  ادامه سوالات واحد8
صنایع غذایی :
 
 

  1 – دلایل نگه داری از مواد غذایی چیست؟
 
1.جلوگیری از فساد میکروبی یا تغییرات شیمیایی مواد غذایی در طول مدت نگه داری
2. افزایش مدت زمانی که می توان یک ماده غذایی را در شرایط انبار محافظت و نگه داری کرد. 
 
 

  2 – چه کارهایی را روش نگه داری غذا می نامند؟
 
هر عملی را که زمان نگه داری غذا را طولانی تر کند، یک روش نگه داری نامیده می شود. 
 
 

  3 – کنسرو چیست و چگونه تهیه می شود؟
 
محصولی است که از مواد غذایی تازه (سبزی ها گوشت ها و ...) و در نوعی مایع (اغلب آب نمک 2 تا 1 درصد، روغن، سس و ...) به روش حرارتی تهیه و در قوطی های فلزی غیرقابل نفوذ بسته بندی و نگه داری می شود. 
 
 

  4 – نگه داری مواد غذایی به وسیله سرما دارای چه مزایایی است ؟
 
1. یکی از ساده ترین و سریع ترین روش های نگه داری مواد غذایی است. 2. در این روش مواد غذایی به حالت اولیه و طبیعی خود باقی می مانند. 3. کیفیت غذاهای نگه داری شده با این روش بهتر از روش های دیگر است. 4 – بسته بندی غذاهای یخ زده اغلب ساده است . 
 
 

  5 – علل اصلی خشک کردن مواد غذایی را بنویسید؟
 
1 - حفظ کردن مواد غذایی در مقابل فعالیت های میکروبی و آنزیمی 2 – کم کردن سرعت فساد مواد غذایی 3 – کم کردن حجم و وزن مواد غذایی برای سهولت در بسته بندی و حمل و نقل 4 – نگه داری و حفظ مواد غذایی در فصول پربار برای استفاده در فصول کم آبی . 
 
 

  6 – تعریف بسته بندی مواد غذایی را بنویسید؟
 
بسته بندی عبارت است از پوششی که سلامت کالای محتوی خود را از مرحله تولید تا مرحله مصرف حفظ می کند. 
 
 

  7 – کدام یک از روش های خشک مناسب تر است و چرا؟
 
خشک کردن به روش صنعتی مناسب تر است، زیرا رنگ و طعم مواد غذایی بیشتر حفظ می شود. 
 
 

  8 – معایب خشک کردن در برابر نور خورشید (سنتی) چیست؟
 
1 . اغلب بهداشتی نیست و گرد و خاک روی مواد غذایی می نشیند.
2. رنگ سبزی ها در مقابل نور خورشید زرد می شود. 

    هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است.

ارسال نظر برای این مطلب غیر فعال شده است!